Svengali

Joskus alkusyksystä ilmestyväksi lupailtu uusi brittileffa Svengali miellyttänee kovasti ainakin kaikkia meitä, joiden mielestä This Is England -produktioistakin tuttu Vicky McClure on yksinkertaisesti ihanin.

svengali_2

Toista pääroolia esittävän McCluren lisäksi Svengalissa kiinnostaa tarina: parkapoika ja musiikkifanaatikko Etelä-Walesistä haaveilee seuraavan suuren bändin keksimisestä ja manageroimisesta. Dixieksi nimetty jannu löytää YouTubesta lupaavan yhtyeen ja lähtee kera tyttöystävänsä Lontooseen asti saattelemaan yhtyettä kuuluisuuteen. Parkassa ja tennareissa viihtyvä idealisti päähenkilönä? Naiivia unelmiin uskomista? Kasvutarina ja itsensälöytämiskeissi? Mainiot musiikit? Käy mulle! Ja jos valillä vielä vähän rakastetaan, niin jes!

svengali_3

Kiinnostavuuspisteitä tarjoilee tietty myös sivuroolissa vaikuttava Martin Freeman, Mr. Modern mod ja oma henkilökohtainen tyyli-idolini. Symppis tyyppi, jolla on useimmiten myös symppis rooli.

Svengali_1

Muuta kiinnostavaa kerrottavaa leffasta? No, elokuva pohjautuu samannimiseen nettisarjaan, joka julkaistiin YouTubessa pari vuotta sitten. Kulttimaaineeseen nousseen nettisarjan takaa löytyy Jonny Owen, joka näyttelee Dixietä sekä sarjassa että elokuvassa. Owen vastaa myös leffan käsikirjoituksesta.

Kiinnostavaa on myös se, että elokuvan ohjaaja John Hardwick on ohjannut lukuisia musiikkivideoita, mm. Blurille, Arctic Monkeysille, Travisille ja Manic Street Preachersille.

Suosittelen kurkkaamaan elokuvan trailerin täältä. Itse en ole sarjaversiota nähnyt, onko joku muu?

Kuvat

Yksi kommentti artikkeliin ”Svengali

  1. Paluuviite: Elokuva: Svengali – Hey Lyla!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s