Levy: Kate Nash – Girl Talk

Onko Kate Nash tuttu? Entä artistin reilun kuukauden vanha Girl Talk -albumi?

IMG_20130315_195447

Ai vitsi, on kyllä muuten ihan paras päivä kirjoittaa Kate Nashistä. Alkuviikon epäitsevarman vätysfiiliksen jälkeen heräsin nimittäin tänään vihdoin voimaantuneena, sellaisena sopivan ärhäkkänä. Täältä tullaan vielä! Melko Kate Nashia, etten sanoisi!

Sillä ärhäkkyyttähän Nashistä löytyy, ja tätä nykyä vielä enemmän kuin ennen. Kahteen edelliseen levyyn verrattuna tämän uusimman yleisilme on nimittäin huimasti rosoisempi. Sellainen grunge.

Mielestäni Nashin kahden ensimmäisen levyn jännittävyys muodostui pitkälti siitä ristiriidasta, joka syntyy näpsän ja silotellun popmusiikin sekä äkäisten ja piikittelevien lyriikoiden törmätessä. Tällä uusimalla Nashin vihaisuus on paikoin jotenkin liian ilmiselvää, kun se tulee hunajaisen laalalaan sijaan usein särökitaroiden tahtiin karjuen.

Vaikka tutun katkeransuloisuuden rinnalle onkin tullut katkerankarheutta, on levyssä paljon Nashille ominaista jännää ja ihanaa, niin kuin vaikka suorasukaisia ja rehellisiä lyriikoita ja musiikillista nokkeluutta. Ja vaikka sekamelskasta on mahdoton löytää Foundationsin tai Do-Wah-Don kaltaisia täydellisyyksiä, muutaman mainiota kappaleeen keksin kyllä! Kuuntelua vaativa ja vaikeasti hahmotettava levyhän tämä on, eikä yllä mitenkään edeltäjiensä tasolle. Mutta on aivan kiva silti.

Tärpeiksi tarjoan seuraavia kappaleita: 3AM-singelbiisin sekä albumin tunnelmat hyvin tiivistävän Cherry Pickin’ -kappaleen.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s