Levy: The Moons – Fables of History

Brittiyhtye The Moonsin viime vuoden puolella ilmestynyt kakkoslevy Fables of History on yksi levyhyllyn uusimmista tulokkaista – ja suosikeista!

IMG_20130326_134320

IMG_20130327_100409

The Moonsista puhuttaessa ei tietystikään voi olla nostamatta esiin yhtyeen tavaramerkkiä, menneisyydessä seikkailevaa soundia, joka on myös tämän levyn kantava voima. Kokonaistunnelmaltaan kakkoslevy on jopa yhtyeen mainiota debyyttiä (Life On Earth, 2010) retrompi.

Siitäkin huolimatta, että yhtye tekemisissään ja pukeutumisissaan tunnelmoi 60-luvun poppia ja psykedeliaa, on levyssä aikamatkan sijaan kyse mainioista kappaleista ja ajatuksella tehdystä toteutuksesta. Yhtyeen musiikista tykätäkseen ei tarvitsekaan olla sen kummempi nostalgikko tai mod-mielinen, sillä loppujen lopuksi levy on vahvan identiteetin omaavan yhtyeen ajaton ja universaali pop-levy.

Itse pidän aina siitä, jos levyltä pystyy irrottamaan muutaman muita kappaleita ihastuttavamman yksilön. ”Tasaisen hyvät” levyt ovat tylsiä! Onneksi Fables Of Historyltakin on löytynyt muutama: avausraita Be Not Meerityisen moonsmainen Revolutionary Lovers sekä tämä Paul Wellerin kera lauleltu sähäkkä Something Soon, joka on upea esimerkki yhtyeen kykeneväisyydestä.

Suloinen on toki myös tämä Jennifer Sits Alone.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s