8 kommenttia artikkeliin ”Cool Britannia

 1. Tähän topsuun sopinee hehkuttaa Peacen debyyttiä, joka vaikuttaa sisältävän vivahteita melkein kaikesta siitä, mikä on ollut hyvää britti-indiessä viimeisten 25 vuoden aikana. Alkukevään ääniraita taitaa olla melko helposti tässä. Kannattaa hankkia kuunteluun 14 raidan versio levystä, jos sattuu hiukankin kiinnostamaan.

  • Jes! Kiitti vinkistä! Uusi yhtye mulle, mutta kuvauksesi perusteella kiinnostaa kyllä. Levyyn (tarkoittanet Peace in love -albumia?) tutustuminen alkoi NYT!

 2. Tai siis nimihän on lyhyesti In Love. Melkoisen monen soittokerran jälkeen täytyy todeta, että levy on oikein viihdyttävä ja yllättävän tuoreen kuuloinen. Kasassa on puolisenkymmentä priimabiisiä, ja loppujakin kuuntelee ihan sujuvasti. Isoin miinus tulee siitä, että osa kappaleista ei kovasta yrityksestä huolimatta yllä ilmeisten esikuviensa tasolle; puuttuu joku ratkaiseva oma idea tai tunnistettava koukku. Onhan tämä kiekko tosiaan melkoinen britti-indien pikakurssi, ja tavallaan hauskaa laskeskella, kuinka moneen pääsee bongattujen vaikutebändien listailussa.

  • In Love – tietysti! Mutta sama levy sentään kyseessä…

   Joo, vaikutteita tosiaan kuulee. Välillä unohdan, etten kuuntele The Kooksia tai Two Door Cinema Clubia… Itse en tosin pidä lähtökohtasesti mitenkään huonona sitä, että jokin bändi kuulostaa joltain toiselta ja sillä tavalla tutulta. Toki sellainen persoonattomuus jättää helposti kylmäksi. Ja olet oikeassa siinä, että jokin viimeinen silaus, joka tekee Peacesta Peacen, ehkä puuttuu, tai on ainakin vaikea löytää. Mutta raikas levy, ehdottomasti. Mainiosti yhdistelty 80-luvun heleitä ktaroita (vrt. Roses) 2000-luvun indielaulutyyliin. Ehkä siitä tulee se tuoreuden vaikutelma? Uutta vanhalla ja klassisella somistuksella.

 3. Levyn parhaat siivut on minusta lähes parasta kuluvalla vuosikymmenenellä tehtyä brittipoppista tähän mennessä. Omat vaikutemielleyhtymät niistä voisivat olla jotain tällaista:

  Follow Baby – My Bloody Valentine + Nirvana + Live Forever
  Lovesick – Cure vähemmän apeana + modernit brittiaktit tyyliin Two Door
  Wraith – Foals + Charlatans
  California Daze – Beach Boys + Beatles + Oasis

  Jos albumilla olisi tuplamäärä yhtä laadukkaita kappaleita kuin edellä mainitut, niin kokomitassa jaksaisi huomattavasti useammin.

  • Oh, mahtavaa analyysiä ja tulkintaa! Foalsia itse asiassa hain mieleeni monissa kappaleissa, en vain keksinyt sitä, kun ei niin kovin tuttu yhtye ole!

   Hmmm. Mieki yritän:

   Toxic – Stereophonics yms.
   California Daze – Beach Boys + Beatles + Oasis + The Kooks (joka toki itsekin koostuu paljon noista edeltävistä)

 4. Jaaha, uudet toimitilat. Tervetuloa takaisin blogitodellisuuteen!

  Tuo Selectin vanha Suede-kansi muistutti eräästä levyuutuudesta, jota en ole vielä kuunnellut. Pelkuruutta, kenties, sillä Sueden alkutuotantoon olen jälleen hurahtanut aika väkevästi. Ootkos sinä huomioinut Bloodsportsin paremmin?

  • No katos! Tervetuloa itsellesi! Mukavaa, että löysit tänne ja ilmoitit itsestäsi (ja pelkuruudestasi). Njoo, vanhat tilat kävivät ahtaiksi näille minun isoille jutuille…

   Suede päivtys täältä: no siis, olen kuunnellut levyä ja lukenut siitä paljon. Jotenkin en ole saanut tänne kirjoitettua mitään, koska tuntuu, ettei mulla ole mitään lisättävää muiden ajatuksiin. Jos rehellisiä ollaan, niin mulla tilanne levyn suhteen on se, että olen ihastunut muutamiin yksittäisiin lauluihin, joita toistelen, mutta kokonaisuus on vielä hahmottumatta. Mutta toisaalta, tuollainen yksittäisten laulujen kautta lähestyminen ja ihastuminen on mulle aika tyypillistä.

   Ja hei, jos alkutuotanto hullaannuttaa, ja uusi tuotanto pelottaa, suosittelen ehkä uuden levyn Snowblindia. Se on aika ”vanhaa” kamaa, kuulet kyllä soundeista, mitä tarkoitan. Yks niistä minun suosikkibiiseistä.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s